Din fönsterleverantör i Umeå

Fönster

Välj fönster från oss

Dags att byta fönster? Vi råder dig att se över vilka alternativ som finns och vi råder dig att titta närmare på den lösning som vi specialiserat oss på: PVC-fönster. Många husägare gör valet av fönster av gammal vana – har man ett trähus så blir det naturliga att man väljer träfönster; och på köpet så får man också betydligt mer jobb.

Träfönster kräver underhåll och dessutom ett årligt, noggrant sådant. Man måste plocka av fönstren, slipa, putsa, tvätta och måla dem och då ett hus har många fönster så innebär det extremt mycket jobb. Fördelen med PVC-fönster är att du slipper detta underhåll. Det räcker med att du tvättar dem rena och det här gör att du kan lägga tid och kraft på andra saker.

Många personer kommer här med några invändningar och vi tänkte räkna upp några av dessa och samtidigt slå hål på några seglivade myter gällande PVC-fönster.

Påstående: PVC-fönster är plastiga och fula.

Svar: Nej, tvärtom. PVC-fönster går att få i alla tänkbara färger, former och vi kan dessutom ytbehandla så att de på ett perfekt sätt smälter in och passar ihop med exempelvis ett trähus. Vi kan erbjuda exempelvis spröjsade fönster, fönsterbågar, runda och halvrunda fönster. Kort sagt, oavsett hur ditt hus ser ut så kan vi hitta en lösning till dig.

Påstående: PVC-fönster klarar inte en svensk vinter.

Svar: Profilerna i våra PVC-fönster har flera luftfyllda kammare och det ger en ypperlig isoleringsförmåga. Dessutom finns en förstärkning som gör att fönstren blir väldigt stabila. PVC-fönster klarar en tuff vinter i Umeå utan problem och det fina är att de kommer att klara av flera stycken. Våra PVC-fönster har en överlägsen livslängd och tillverkas enligt europeiskt standard; något som ger dig garantier på denna livslängd och som gör investeringen säker. Tillverkningsmetoden är kontrollerad så att varje fönster håller samma goda kvalitet och att de tål det klimat som de ska vistas i.

Påstående: PVC-Fönster är dåliga för miljön.

Svar: PVC-fönster har visat sig vara den bästa lösningen för miljön. Två av varandra oberoende dokument – en livscykelrapport från EU-kommisionen och en från Nordisk Miljömärkning (Svanen) – visar att en kombination av lång livslängd, minimalt värmeutsläpp och låg produktionskostnad leder till en bättre miljö. Väljer du fönster från oss till ditt hus i Umeå så bidrar du också till en bättre miljö.

Moderna fönster – en investering

Att välja PVC-fönster är en ren och skär investering. Detta sett både till det låga priset och sett till vad du får för dina pengar. Våra fönster har en god värmeisolering och de förhindrar att ditt hus drabbas av ett onödigt energiläckage – något som definitivt kommer att synas på den räkning du får i brevlådan. Här finns många sköna tusenlappar att spara – varje år, för en lång tid framöver.

Vi kan hjälpa dig att montera dina fönster. Vi samarbetar med montörer över hela landet och vi kan tack vare det erbjuda väldigt hög kvalitet till låga priser. Montering är dessutom Rot-berättigad och det innebär att du – med ett tak på 50.000 kronor årligen – kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden vid monteringen av dina nya fönster.

Reklamation av PVC-fönster? Ingen risk!

Det finns två stycken anledningar till att PVC-fönster inte drabbas av reklamationer i samma utsträckning som fönster av trä.

  • Ingen risk för karmröta: PVC drar inte till sig fukt på samma sätt som trä och därmed så slipper man också en av de vanligaste orsakerna till reklamation – nämligen karmröta.
  • Inga sprickbildningar: Vår konstruktion består av en galvaniserad stålkärna och en profil i PVC. Två stycken material som inte rör sig i förhållande till varandra och som därmed förhindrar den vanligaste orsaken till att sprickor syns på fönster. Den relativa rörelsen är nämligen det som ligger bakom sprickbildningar på många träfönster.